slide2 ls fysioteratia

Hoitomuodot

Aromaterapia

Aromaterapiassa hyödynnetään eteeristen öljyjen tuoksuominaisuuksia yhdistettynä kosketukseen. Aromaterapiassa käytettävät eteeriset öljyt erotetaan kukkien, kasvien, hedelmien ja yrttien haihtuvista aineosista. Eteerisiä öljyjä käytetään vain ulkoisesti.

Fasciakäsittelyt

Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon. Kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja verenkierron heikkenemistä, mistä taas aiheutuu kipua. Fasciatekniikoilla käsitellään kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike.

Fysikaaliset hoidot

Fysikaalisia hoitoja käytetään tarvittaessa fysioterapiaa tukevina hoitomuotoina. Fysikaalisiin hoitoihin lukeutuvat mm. syvälämpö (ultraääni), pintalämpö (lämpöpakkaukset), kylmähoito sekä sähköhoidot (mm. TENS).

Hieronta

Klassisella hieronnalla pyritään pehmittämään kireitä lihaksia ja sidekudosalueita, rentouttamaan kehoa ja mieltä sekä laukaisemaan jännitystiloja. Mobilisoivalla hieronnalla pyritään vaikuttamaan myös syvempiin, niveliä ympäröiviin kudoksiin.

HotStone-kuumakivihieronta

HotStone-hieronta on lämpimillä kivillä sekä öljyillä toteutettava rentouttava käsittely. Hoito on kevyttä ja miellyttävää. Kivien lämpö ja mekaaninen paine vilkastuttavat verenkiertoa ja rentouttavat kehoa.

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin vähentämään kipua sekä tukemaan paikallisesti lihasten ja nivelten toimintaa. Teippausta voidaan toteuttaa mm. tukevana, turvotusta vähentävänä tai toimintaa ohjaavana. Kiensioteippausta voidaan käyttää mm. kipu- ja ärsytystilojen hoidossa.

LymphaTouch-alipainehoito (PhysioTouch)

Physio-/ LymphaTouch-menetelmä on suomalainen, alipaineeseen perustuva lääkinnällinen hoitomenetelmä. Mentelmällä voidaan mm. aktivoida imusuonijärjestelmää ja aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta, venyttää ihonalaiskudoksen eri osia (mm. lihaskalvot ja lihakset) sekä lievittää kipua.

Lisätietoja:  http://physiotouch.com/fi

Manuaalinen terapia

Manuaalinen terapia käsittää lihasten, nivelten ja selkärangan mobilisoivat käsittelyt. Nivelten ja selkärangan mobilisoivilla käsittelyillä voidaan lisätä liikkuvuutta ja vähentää kipua sekä häiritsevää paineen tunnetta. Olemme kouluttautuneet erilaisiin nivel- ja rankakäsittelyihin, hyödynnämmekin mm. Maitland- ja Mulligan-tekniikoita.  

MDT-terapia

MDT-menetelmä on kansainvälinen tutkimus- ja hoitomenetelmä erityisesti selkäranka- ja raajakipujen hoitoon. Menetelmän kehitti 60-luvulla uusiseelantilainen fysioterapeutti Robin McKenzie. Menetelmä perustuu siihen, että tiettyjen liikkeiden ja asennon korjauksen avulla voidaan vähentää kipua ja palauttaa rangan normaali toiminta. Lisäksi potilas on itse aktiivinen kuntoutuksessaan tekemällä ohjattuja harjoituksia ja toteuttamalla annettuja, ennaltaehkäiseviä ohjeita. Tärkeä osa menetelmää on ryhdinkorjaus niin makuu- kuin istuma-asennossa, jossa apuna toimivat alkuperäiset niska- ja lannetuet.

Mindfulness

Mindfulness on hyväksyvää, tietoista läsnäoloa. Tietoisella läsnäololla tarkoitetaan keskittymistä meneillään olevan hetken kokemiseen, havainnointiin ja hyväksymiseen. Mindfulnessin kautta on mahdollisuus saada yhteys omaan kehoon ja tulla tietoiseksi mielen toimintatavoista. Tietoinen läsnäolo auttaa tunnistamaan tunteita ja ajatuksia, hyväksyen ne sellaisinaan. Mindfulness auttaa mm. stressin, kivun ja tunteiden hallinnassa, rentoutumisessa sekä keskittymisessä.

Ohjaus ja neuvonta

Fysioterapian oleellisena osana toimii omatoimisen harjoittelun ohjaaminen. Fysioterapeutti antaa asiakkaalle yksilölliset, kuntoutumista tukevat harjoitteet sekä ohjeet. Omatoimisten ohjeiden avulla asiakas pystyy kuntouttamaan itseään fysioterapiajakson aikana sekä ylläpitävästi fysioterapian loputtua.

Rentousmenetelmät

Fysioterapiassa voidaan hyödyntää erilaisia rentousmentelmiä mm. kivun- ja stressinhallintaan sekä kehon ja mielen rentoutumiseen. Soveltuvat rentousmenetelmät valitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Rentousharjoittelussa voidaan käyttää mm. musiikkia, hengitys- ja Mindfulness-harjoitteita, väri-, mielikuva- ja tarinarentoutuksia sekä erilaisia kehollisia harjoitteita.

Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttisella harjoittelulla tarkoitetaan fysioterapiaan sisältyvää aktiivista, toimintakykyyn vaikuttavaa harjoittelua. Fysioterapeutti ohjaa harjoittelun yksilöllisesti asiakkaan toimintakyvyn mukaan. Terapeuttinen harjoittelu voi sisältää mm. lihasvoima-, liikkuvuus-, tasapaino- ja kestävyysharjoittelua.

Yhteystiedot

LS Fysioterapia Oy
Karankakatu 19
87500 Kajaani

matkapuhelin:
040 832 5045 Tomi Marjoniemi

logo ls fysioterapia